Historiske Italia med sine mange store byer der minnene fra andre tidsaldre er svært godt bevarte, er et populært reisemål for turister fra hele verden. Samtidig som landets mange byer blomstrer av severdigheter og turistattraksjoner, så har også Italia et behagelig Middelhavsklima som byr på en behagelig ferie – da spesielt om våren, høsten og sommeren. Med leiebil i Italia kan du enkelt ta deg fra by til by, og oppleve Italia slik det bør oppleves. Her følger en oversikt over de mest populære byene i Italia man kan ha som utgangspunkt for en bilferie med leiebil.

Roma

Man kommer ikke foruten om hovedstaden Roma når man skal være turist i Italia. Byen har en svært innholdsrik historie, som er ekstremt godt bevart gjennom både arkitektur, historiske bygninger og museer. Kombinerer man dette med den moderne delen av Roma, som byr på et yrende natteliv, gode shoppingmuligheter og en hel haug med utmerkede restauranter, så er en Roma‐ferie drømmen for mange. Med Romas sentrale beliggenhet så godt som midt i Italia er det også et meget bra utgangspunkt for en bilferie i Italia – enten du ønsker å kjøre nordover i landet, eller sørover.

VenetiaVenezia

Den unike elvekanal‐byen Venezia bør man skynde seg å besøke før den blir slukt av det økende havnivået. Venezia er kjent for sine mange kanaler, som splitter hele byen. I tillegg til dette har byen massevis av historiske severdigheter i form av byggverk og utstillinger på museer. Dessuten er Venezia en bilfri by, der du må bruke elvebåt eller føttene for å ta deg frem. Følgelig er ikke Venezia i seg selv en destinasjon for en leiebil‐ferie, men med byens beliggenhet helt nordøst i Italia er det et flott utgangspunkt for begynnelsen på en ferie.

Firenze

Mens Roma har mange historiske severdigheter, så regnes Firenze som den byen med de best bevarte minnene fra renessansen. Byen regnes også som kulturhovedstaden i landet, med massevis av kunst og kultur – inkludert en rekke spennende museer som også huser skulpturer og lignende. Firenze ligger i Toscana‐regionen, forholdsvis langt nord i landet, og er en utmerket base for deg som vil oppleve det nordlige Italia med leiebil. Kjøreturen sørover til hovedstaden Roma er heller ikke veldig lang.

MilanMilano

Vil du få følelsen av storby, fotballgalskap og unike shoppingmuligheter, så skal du reise til millionbyen Milano som ligger helt nord på innlandet i Italia. Det er en skikkelig storby med et kompakt sentrum bestående av mange høybygg, som samtidig også har en rik kultur og mange spennende byggverk. Dessuten er Milano en moderne by i form av at det ofte arrangeres konserter, konferanser og den slags her, samtidig som byen er kjent for sine mange designerbutikker og gode shoppingmuligheter. Et utmerket utgangspunkt for å oppleve Nord‐Italia med leiebil.

Napoli

Ønsker du å oppleve den sørlige delen av Italia, og satser heller på det mer landlige livet enn de store byene, så er Napoli et godt utgangspunkt. Napoli er en kystby som ligger et lite stykke sør for hovedstaden Roma, og byen regnes som den viktigste i det sørlige Italia. Napoli vil oppleves som en forholdsvis moderne by, som også har mange godt bevarte minner fra en svunnen tid. Følgelig er det en flott by både for historieinteresserte og for de som vil ha gode shoppingmuligheter, natteliv og det som ellers hører til på ferie.