Det er få måter man bedre kan oppleve USA på, enn fra bilveien. I havet av reiseruter har vi valgt ut tre kjøreruter som vi kan anbefale. Enten du skal på tur med vennegjengen, familien eller kjæresten, har vi nyttige tips til din roadtrip. Leiebil USA kan enkelt leies via lokale firmaer eller på forhånd via Internett.

Pacific Coast

Den perfekte ruten for den unge og urbane vennegjengen går langs stillehavskysten av USA. Ruten blir ofte omtalt som en reise langs the Pacific Coast, og i løpet av turen vil dere oppleve både vill natur og amerikansk storbyliv.

Vi anbefaler at reisen starter i California og ender opp i Washington. Det er mulig å få relativt rimelige flybilletter fra Norge til Los Angeles, og byen er et godt startpunkt for reisen. Med oppstart i Los Angeles vil det være enkelt å få tak i en passende leiebil, som kan avleveres på reisens siste stopp.

Bruk gjerne noen dager i metropolen LA før avreise. Los Angeles er kjent for sine lange strender og vibrerende uteliv, samt et mangfoldig kulturuttrykk. Sørg for å ha booket en leiebil fra noen som kan bilutleie, og gjør dette god tid i forveien. Når turen da går videre, er dere sikker på at alt er på stell.

Følg veien langs kysten i retning Santa Barbara, som ligger nærmere 145 kilometer unna Los Angeles. Vi anbefaler at dere gjør et stopp her Santa Barbara og utnytter muligheten til å ta en dukkert. Byen kan tilby fantastiske sandstrender og imponerende arkitektur.

Santa Barbara er et populært reisemål for turister, men du vil finne at den er mindre hektisk enn Los Angeles. Neste stopp på turen anbefaler vi at du legger til San Luis Obispo. Forlat den vakre kystlinjen en stund, og følg rute 101. I løpet av den to timer lange kjøreturen fra Santa Barbara til San Luis Obispo vil dere passer ruvende fjellandskap og byer som Santa Maria.

Vi regner med at noen timer i San Luis Obispo er tilstrekkelig, men her kan man fint overnatte. Står man opp tidlig dagen etter, kan man få med seg dagens første bølger fra surfebrettet, før turen går videre til San Francisco. Kjøreturen til San Francisco tar mellom tre og fire timer. Har dere lyst til å ta en avstikker og se litt kyst igjen, bør dere legge turen innom Carmel­By­The-Sea. Ta av fra rute 101 ved Salina og følg rute 78 ned til denne hyggelige byen. Etter en matbit kan dere peile dere inn på rute 101 igjen, før dere avslutter dagen i San Francisco.

Bruk gjerne noen dager i San Francisco. Byen kan tilby alt fra spennende kulturliv og arkitektoniske perler til et verdenskjent uteliv. Mange av verdens største DJ ́er tar turen til nattklubbene i byen, og utvalget av barer er overveldende.

Den neste delen av ruten går gjennom mindre byer som Eureka og Crescent City. Her får dere virkelig oppleve autentisk amerikanske byer, som er verdt et stopp. Bruk tre dager fra San Francisco til Washington, omringet av fantastiske grønne daler og mindre byer.

Appalachian Trail

The Appalachian Trail er kanskje best kjent for å være populær for lange fotturer. Det er imidlertid ingenting i veien for å kjøre langs denne ruta, og oppleve det magiske landskapet fra bilvinduet. Dette er et utmerket alternativ dersom dere har med små barn, eller andre som ikke er så veldig god til beins.

Denne ruten strekker seg fra det nordlige Maine helt ned til sør i Georgia. Turen kan fort bli omfattende, og vi anbefaler at dere heller bruker mye tid på å komme gjennom en av rutene. Både den såkalte Skyline Drive som ligger i Virginia og Blue Ridge Parkway i Nord­ Nord-Carolina er godt egnet for bilkjøring.

Skyline Drive er en rute på nærmere 160 kilometer. Aktiviteter langs ruten og en slående utsikt gjør dette til en perfekt rute for familieferien. Book overnatting i en hytte i nasjonalparken Shenandoah, eller opplev parken fra bilen. Det er lurt å være ute i god tid dersom dere ønsker å benytte overnattingstilbudet i Shenandoah.

Av aktivitetstilbud langs ruta kan nevnes padling, rafting og kajakkpadling i elven Shenandoah River. Hvis dere vil holde dere tørre, kan vi anbefale at dere bruker mer tid på å undersøke huleformasjonene. En populær attraksjon er å ta turen under bakken, enten i Luray Caverns, Shenandoah Caverns eller Grand Caverns. En tur til en av disse hulene vil garantert imponere både store og små.

Avslutt turen på Calf Mountain, hvor dere vil få en uslåelig utsikt over fjellandskapet og nasjonalparken. I dette området finnes det også gode turstier som er overkommelig også for de minste i familien.

route-66-signsLegendariske Route 66

Når det er snakk om amerikansk roadtrip, er det vanskelig å komme unna Route 66. Den legendariske ruten strekker seg fra Chicago til Los Angeles, og er kanskje verdens mest kjente kjørerute. Dette er den ultimate reise for deg som vil oppleve ekte amerikansk dinerkultur og som synes selve kjøreturen er en viktig del av reisen.

Book en leiebil i Chicago og legg første stopp til Springfield Illinois, nærmere tre hundre kilometer fra start. Herfra går turen videre gjennom Missouri, Kansas og Oklahoma. Få med deg museet om Route 66 som ligger i Clinton i Oklahoma, hvor du kan få innblikk i rutens historiske bakteppe. Fyll tanken i Arcadia, like utenfor Oklahoma City. Den ikoniske bensinstasjonen har over 12,000 flasker med brus, og en gammeldags diner hvor du dere kan ta en velfortjent matbit.

Etter Oklahoma går turen videre gjennom Texas. Her får dere se bruddstykker av «den ville vesten», i tillegg til en rekke andre severdigheter. Det er nærmest obligatorisk å stoppe i byen Shamrock, i Wheeler County.

Fra Texas skal dere gjennom New Mexico, med sitt tørre og interessante landskap. New Mexico er blant annet kjent for å være et viktig sentrum for amerikansk urbefolkning. Over 134,000 indianere er bosatt her. Bruk tid på å besøke historiske museer og minnesmerker, før du legger ut på turens siste etappe.

Før dere kommer til reisens sluttpunkt i California, går turen gjennom Arizona. Dere vil passere mange amerikanske småbyer på turen. Ta dere tid til å besøke verdenskjente Grand Canyon, for en opplevelse dere sent vil glemme. Når dere kjenner en dragning mot kysten, er det på tide å vende snuten mot California. Avslutt turen i Santa Monica i Los Angeles. Her kan dere nyte lange dager med strand­ og badeliv før dere flyr hjem til Norge igjen.